Francouzská kuchyně se proslavila po celém světě díky své vytříbené a nenapodobitelné chuti. Je velmi rozmanitá a liší se podle regionů, kde každý má své tradiční pokrmy a speciality. Vybrali jsme několik typických pokrmů, které vám po následující tři týdny nabídneme v našem SPECIÁLNÍM FRANCOUZSKÉM MENU.
Klenoty francouzské gastronomie aneb to nejlepší z nejlepšího.
FRANCOUZSKÝ SPECIÁL NA KRÉTĚ
VOULE VOUS FRANCAIS AVEC NOUS?
21. 3. – 10. 4.
Autentické francouzské receptury v restauraci Na Krétě!
POLÉVKA – SOUPE A´l OGNION GRATINÉE
Jako polévku jsme připravili FRANCOUZSKOU CIBULAČKU se zapečenou bagetkou s francouzským sýrem gruyére. CIB CIB CIBULENKA!

PRVNÍ PŘEDKRM – ESCARGOTS BOURGOUGNON
ŠNECI – podáváme po šesti kusech, buď v úpravě „po Burgundsku s bylinkovým máslem nebo s parmazánem. „Proč mají Francouzi rádi šneky? Protože nemají rádi FAST food…“

DRUHÝ PŘEDKRM – TERINE DE FOIE GRAS
TERINA Z FOIE GRAS neboli presovaná tučná kachní játra s likérem Grand Marnier jsou obalená v griláŠi. Servírujeme s opečenou brioškou na másle a flambovanými hruškami na likéru Grand Marnier. MAGNIFIQUE!

PŘEDKRM – FROMAGE FRANCAIS
VÝBĚR FRANCOUZSKÝCH SÝRŮ je chod, který si můžete dát jako předkrm, Francouzi ho ale často jedí i jako dezert. Sýry doplňuje hruškový dip s chilli a maldonkou, ovoce a francouzská bagetka. FROMAGE FROMAGE.

Hlavní chody FRANCOUZSKÉHO MENU jsou:
PRVNÍ HLAVNÍ CHOD – CANARD AL´ORANGE
KACHNÍ PRSO NA POMERANČÍCH připravujeme s omáčkou s Grand Marnier a doplňujeme pyré z pečené kořenové zeleniny, glazovanou mrkví s medem, tymiánem a maldonskou solí. Křupavý element je griliáš.

DRUHÝ HLAVNÍ CHOD – COQ AU VIN
KOHOUT NA VÍNĚ je asi největší francouzská klasika. Omáčka z kořenové zeleniny je dokončená žampiony, nakládanými cibulkami a slaninou. Jako přílohu jsme připravili „TARTIFLETTE“, což jsou zapečené brambory se slaninou, sýrem, cibulí a zakysanou smetanou. KOHOUT NENÍ SLEPICE…

HLAVNÍ CHOD – BOEUF BOURGUIGNON
HOVĚZÍ MASO PO BURGUNDSKU podáváme s bramborovou kaší s máslem a francouzským sýrem gruyére.

SALÁT – NICOISE
Pro salát jsme vybrali klasický recept z francouzského letoviska Nice – SALÁT NICOISE s grilovaným tuňákem, grenaillemi, fazolovými lusky, olivami, cherry rajčátky, paprikami, vejcem. Dressing je vinaigrette z dijonské hořčice. SOOO NICE!

DEZERT – PARIS BREST
PARIS BREST je francouzský věneček z odpalovaného těsta. Plníme jej pistáciovým krémem a malinami. BEIVENUE A PARIS!

Co by bylo francouzské menu bez vína. V nabídce máme tichá bílá i červená vína i pravé francouzské šampaňské. Přijďte a objevte kouzlo Francie u nás Na Krétě.
Budeme rádi, když nás označíte ve fotkách na sociálních sítích nebo nám necháte komentář na našich profilech na Instagramu nebo Facebooku.
Objevte restauraci Na Krétě, ideálně situovanou na půli cesty mezi Prahou a Plzní, kde vás čeká nezapomenutelný gastronomický zážitek. Nabízíme fine dining poblíž Prahy, který potěší vaše chuťové buňky, aniž by zatížil vaši peněženku. Přijďte si vychutnat špičkovou kuchyni za rozumné ceny a dopřejte si luxusní večeři, kterou si zasloužíte.
Těšíme se na vás!
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849